Španělská kuchyně
Skoro každá země má své typické jídlo a vyjímkou není ani Španělsko. Tato zem má mnoho specialit.
PAELLA
Jedním z nejpopulárnějších pokrmů je paella, která může připomínat rizoto. Je to v podstatě rýže vařená s masem, několika druhy zeleniny a kořením. Existuje několik druhů této speciality, typická je s plody moře, jako kalamáry, krevety a slávky.
TAPAS
Velkou popularitu si rovněž užívají tapas. Nevydají za plnohodnotné jídlo, je to pouze svačina, ale ke Španělsku patří. Jsou to nejčastěji jednohubky připravované ze zcela rozdílných ingrediencí. Podávají se studené i teplé. Najdete zde i specializované restaurace, které prodávají stovky druhů tapas.
GAZPACHO A TORTILLY
Dalším typickým jídlem je polévka gazpacho. Podává se za studena a je připravována z čerstvé zeleniny. Tradiční je i španělská omeleta neboli tortilla. Tu dostanete nejčastěji s bramborami a bylinkami.